When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Az árvíz mellet földrengés is volt Magyarországon

Földrengés volt szerdán 20 óra 45 perckor Magyarországon. A 4,3-as erősségű rengést több megyében is érezték. Károkról is érkeztek bejelentések.

 

 

Az árvíz mellet földrengés is volt Magyarországon

Az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma szerda este Érsekvadkert térségében a Richter-skála szerinti 4,3-as erősségű földrengést észlelt, amelyet többek között Balassagyarmaton, Vácon, Esztergomban, Budapesten és Székesfehérváron is érzékeltek a lakosok-írja az MTI.

A 4,3-as magnitúdójú rengés centrumát Érsekvadkert térségében jelezték. Nógrád, Komárom-Esztergom és Pest megyén kívül a fővárosban is lehetett érezni a földrengést. Nógrád megyéből károkról is érkeztek bejelentések a katasztrófavédelem ügyeleteire.

Június 6-án egy perccel éjfél után 1,7-es magnitúdójú utórengés pattant ki Érsekvadkerttől délkeletre, mintegy 4 km-es mélységben.

Soron kívül ellenőrzik a földrengés által érintett térségben lévő védműveket és veszélyes üzemeket, bár nem érkezett jelzés arról, hogy ezek valamelyikében kár keletkezett volna - írják az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

MTI

 

Ez érdekelni fogja