When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ausztria második legmelegebb nyara az idei

Második legmelegebb nyarát éli át idén Ausztria az időjárási feljegyzések mintegy 250 éves kezdete óta az osztrák Meteorológiai és Geodinamikai Központi Intézet közlése szerint.

Ausztria második legmelegebb nyara az idei

A hőmérséklet 2,5 Celsius-fokkal haladta meg a hosszú távú átlagot, így ez a második legmelegebb nyár 2003 óta, amikor 2,8 Celsius-fokkal mértek melegebbet az átlaghőmérsékletnél. Egyes helyszíneken, például St. Pöltenben és Linzben még a 2003-as adatokat is felülmúlta az idei nyár. A hőmérséklet változásait 1767 óta mérik Ausztriában.
A július idén ráadásul minden idők legmelegebbje volt Ausztriában: hőmérséklete mintegy 3,1 Celsius-fokkal volt az átlag felett.
A nagyon meleg, vagyis a 35 Celsius-fok feletti napok száma is magasabb volt az áltagosnál. Bécsben például 15 ilyen nap volt, ami háromszorosa az eddigi, 2013-as rekordnak. Ez a rekord megdőlt Linzben, St.Pöltenben, Bregenzben és Kismartonban is.
A meleg extrém szárazságot is hozott, az átlagnál 20 százalékkal, egyes területeken 43 százalékkal kevesebb eső esett. 1911 óta ez volt a legszárazabb nyár. Burgenlandban és Bécsben pedig a legnaposabb is: 20 százalékkal több volt a napsütéses órák száma az átlagosnál - írja a wetter.at internetes oldal.

MTI

Meteoprog.hu

Ez érdekelni fogja