When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Két ember meghalt a viharos időjárás következtében Délnyugat-Franciaországban

Délnyugat-Franciaországban két ember halálát okozták tegnap este a heves viharok. Egy 29 éves nő gépkocsijára ráesett egy leszakadó ág, egy parkolóban pedig villámcsapástól halt meg egy teherautó-sofőr.

Két ember meghalt a viharos időjárás következtében Délnyugat-Franciaországban

A hirtelen érkezett viharokban ketten súlyosan megsérültek, tízen könnyebb sérüléseket szenvedtek, köztük egy tűzoltó.
A vihar nagy károkat okozott, ágak szakadtak le, több háztető megrongálódott, 50 ezer háztartás maradt áram nélkül, útvonalak lettek megközelíthetetlenek.

Brigitte Bareges, Montauban város polgármestere a France Info hírrádióban trópusi viharhoz hasonlította az esti esőzést.

"Még soha nem láttam a várost ilyen természeti csapást átélni. Százéves hatalmas platánok ágai fekszenek keresztben az utakon" - mondta a városvezető.

Helyenként óránként 100 kilométeres sebességű szélt mértek. A viharokat mindenhol rövid, de heves esőzések követték, helyenként jégeső is volt.

Az A20-as autópályán egy teherautó felborult, Villedieu-nél és Montbartier-nál pedig két vonat akadt el a síneken. Este 11 óra körül mintegy kétszáz helyre riasztották a tűzoltókat.

Meteoprog.hu

Ez érdekelni fogja