When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Pusztító árvíz sújtott Iránra - Fotó, Videó

A hosszan tortó esőzések miatt árvíz pusztít Irán központi tartományában, Lorestanban, ami már hat ember halálát okozta, ebből hárman egy család tagjai, egy ember pedig nyomtalanul eltűnt.

Pusztító árvíz sújtott Iránra - Fotó, Videó

Az áradások következtében víznyelők alakultak ki Horamabad városában, jelentette az IRNA hírügynökség. Víz alá kerültek a lakóházak alsó szintjei. A közeli hegyekből lezúduló víztömeg elmosta az utakat és a hidakat.

Irán nyugati részén, Ilamban, az azonos nevű tartomány fővárosában, az árvíz közel 20 ezer házat károsított meg, elmosott 20 km utat és a termőterület nagy részét is.

Előzetes becslések szerint a tartománynak170 millió dolláros kárt okozott a természeti csapás, 2 nap alatt 230 mm eső esett.

Nem működnek az óvodák, oktatási intézmények, bankok. A repülőtéren törölték az összes személy és áruszállító járatot. Több tucat embert evakuálni kellett.

A 48 órán keresztül, megszakítás nélkül tartó esőzések árvízhez vezettek Nurabad, Bad-Elster, Rumeshgan, Borujerd, Poldohtar, Dorud és más városokban is. Ezeken a településeken 80 mm eső esett.

Hasonló helyzet alakult ki a szomszédos Irakban is. Ott az árvíz komoly károkat okozott a Bagdad melletti menekülttáborban.

Ez érdekelni fogja