When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

29-re nőtt az Egyesült Államokban tomboló hóvihar áldozatainak száma – fotók, videó

Az Egyesült Államok keleti partvidékén, a hétvégén sok millió ember szembesült a hóvihar okozta problémákkal. A vihar miatt péntektől legkevesebb 29 ember vesztette életét, közölte a BBC.

29-re nőtt az Egyesült Államokban tomboló hóvihar áldozatainak száma – fotók, videó

A legtöbb haláleset szén-monoxid mérgezés és szív infarktus miatt történt.

A hóviharban a hétvégén sok városban nem működött a tömegközlekedés, autóutakat kellett lezárni és megbénult a repülőterek munkája is. A helyzet hétfőre sem javult. A keleti parton a legtöbb ember hólapátolással töltötte a vasárnapot, kiásta a kocsiját a hó alól és eltakarította a háza elől a havat. A hóréteg vastagsága 5 államban is elérte a 91 centimétert.

A hétvégi viharos időjárás mintegy 85 millió embert érintett. 11 államban szükségállapotot hirdettek ki. Országszerte 12 ezer repülőjáratot töröltek, több száz járat került törlésre még hétfőn is.

Kentucky, Pennsylvania és Nyugat-Virginia útjain óriási dugók alakultak ki, sokan 12 órát is eltöltöttek a kocsijukban, szabadulásra várva. New Jersey és Delaware part menti településeit pedig elöntötte a víz.

New Yorkban 1869 óta nem volt nagyobb hóvihar. Most a városban a hétvégén betiltották a közúti forgalmat. A tilalmat mára már feloldották, de a hatóságok kérik a helyi lakosokat, hogy maradjanak távol az utaktól, amíg dolgoznak a hókotró gépek.

Washingtonban még mindig akadozik a metró, az autóbusz és a vasúti közlekedés. Hétfőn még zárva tartottak a kormányzati hivatalok és az iskolák.

Mostanára a hóvihar már veszített az erejéből és az Atlanti- óceán irányába vette útját.

Korábbi bejegyzés: Próbára teszi a rossz idő Kelet-Európát

Ez érdekelni fogja