When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ez az 5 élőlény mintha üvegből lenne – képek

Öt olyan élőlény, amely úgy néz ki, mintha üvegből lenne.

Ez az 5 élőlény mintha üvegből lenne – képek

Isochaetes beutenmuelleri (Kristály hernyó)

Az Isochaetes beutenmuelleri Észak-Amerika egyik lepkefaja. Az előfordulási területe a keleti parton New York államtól egészen Floridáig tart.

Ha ránézünk, egyértelmű honnan kapta a nevét. Pici teste teljesen átlátszó, mintha üvegből lenne, például a zöld csík a teste teljes hosszában, az a hernyó gyomra. A kristály hernyó pont az az eset, amikor jobb nézni, mint megérinteni, ugyanis az egész testét mérgező szőrzet borítja.

Tükör pók (Thwaitesia spider)

A tükör pók Ausztráliában honos, mérete mindössze 3-4 mm.

A pók testék apró tükörszerű pöttyök díszítik, mozgás közben ezek a pöttyök egészen aprók, viszont ha a pók mozdulatlanul pihen, egész teste „eltükrösödik”.

Tengeri csiga (Micromelo undatus)

Látványos teste van ennek a tengeri lakónak, nekünk pedig nagyon jó látásra lesz szükségünk, hogy meg is lássuk a sekély vízben, ugyanis a csiga mérete alig éri el 1,5 cm-t.

Átlátszó rák (Periclimenes rák)

Mérgező korallok adnak otthont az átlátszó ráknak, mikroszkópikus tengeri élőlényekkel táplálkozik.

Üveg polip (Vitreledonella richardi)

Az üveg polip a trópusi és szubtrópusi óceánokban, 300 méter mélyen él. Átlátszó teste segíti a túlélésben, ugyanis a 300 méteres mélységben örök sötétség uralkodik. A tudománynak még kevés ismeretsége van erről a fajról, mivel ember számára nehezen megközelíthető a élőhelyük.

Hasonló érdekesség: Emberek, akik genetikailag mások

Ez érdekelni fogja