When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Rendellenes hidegtől szenved Peru

Állatok pusztultak el a szokatlan hideg időjárás miatt.

 Rendellenes hidegtől szenved Peru

Az Andok déli részén, Peruban rendellenesen csökkent a hőmérséklet, ez több százezer alpakka, láma és más hegyi növényevő állat megbetegedését és pusztulását okozta. Az országban, hidegtől leginkább érintett régióban, Punoban a helyi hatóságok különösen intenzív időjárási hatásról tudósítanak, itt 55 ezer állat pusztult el.

A Punoi Mezőgazdasági Minisztérium vezetője, William Morales Caceres szerint összesen 279 ezer alpaka, 30 láma (ezek az állatok nem olyan elterjedtek ezen a területen) és 370 ezer juh szenvedett károsodást a szokatlanul hideg hőmérséklet miatt, amely többször is -23C fok alá csökkent. Az Andok felvidékén, Peruban, Boliviában és Ecuadorban legelő állatok hozzászoktak a hideghez, ám az idei tél Peru déli részén különösen hideg és a hó is állandóan belepi a legelőket.

Május végén Peruban, a rendellenes hideg miatt, amely egyes régiókban még mindig tart, rendkívüli állapotot hirdettek ki. Több mint 40 gyermek halt meg tüdőgyulladásban, amelyet az anomális időjárás okozott. A meteorológusok szerint az időjárás Peruban szeptemberig nem javul.

Korábbi bejegyzés: Peruban hó lavina temetett maga alá négy alpinistát

Ez érdekelni fogja