When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Árad a Niger: 11 ember meghalt, ezrek maradtak hajék nélkül

A Niger folyó áradása miatt 11 ember életét vesztette, 30 ezren pedig hajlék nélkül maradtak.

Árad a Niger: 11 ember meghalt, ezrek maradtak hajék nélkül

A Niger áradása miatt 11 ember vesztette életét, 30 ezren pedig hajlék nélkül maradtak, azután, hogy az országban hatalmas területek – többek között sivatagi részek is – kerültek víz alá a bőséges esőzések miatt.

Az elemi csapás nagyrészt a Tahoua régió sivatagi részét érte, ahol 7 ember halt meg, 5,3 ezren pedig hajlék nélkül maradtak. Agadez északi részén három áldozatot követelt a rossz idő, 18 ezren veszítették el lakóházukat. Az ítéletidő több mint 19,5 ezer tehén, kecske, bárány és teve pusztulását okozta, több száz hektár földet tarolt le.

Agadez területén az évi csapadékmennyiség ritkán haladja meg a 130 millimétert, idén júliustól pedig már 115 milliméter csapadék esett. A helyi hatóság és az ENSZ élelmiszer segélyt osztanak ki az árvíz károsultjai között.

Niger jelenleg az esős időszaka felénél tart. Június elején az ENSZ arra figyelmeztetett, hogy az év végéig az árvíz több mint 100 ezer ember életére lehet negatív hatással az ország szegény, sivatagos részén. 2015-ben több mint 103 ezer helyi lakos maradt hajlék nélkül az áradások következtében, amely tucatnyi halálos áldozatot is követelt.

Korábbi bejegyzés: Égő házat mosott el az ár Nyugat-Virginiában (Videó)

Ez érdekelni fogja