When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ökológiai katasztrófa Szibériában

Vérvörösé változott a Daldykan folyó vize.

Ökológiai katasztrófa Szibériában

A Daldykan folyó vize váratlanul bíborpirosra változtatta a természetes színét. Ez a váratlan változás az anomália okainak kutatására késztette a helyi hatóságokat és lakosokat.

Az oroszországi Környezet és Természeti Erőforrások Minisztériuma megerősítette, hogy bejelentést kaptak a folyó ismeretlen kémiai anyagokkal való szennyezéséről. Most mindent elkövetnek, hogy kiderítsék a tragédia okát. Ebben a pillanatban még nem lehet tudni, hogy a Daldykana vize jelent e veszélyt az emberek életére és egészségére.

Most a vizsgálat fő verziója a Norilszki nikkelüzemben történt ipari baleset. Az üzem adminisztrációja cáfolja a vádakat, és ártatlanságát hangoztatja a természeti katasztrófával kapcsolatban. „Tudomásunk szerint, ma a folyó színe semmivel sem tér el a megszokottól”- mondta az üzem képviselője.

A norilszki nikkelüzem környékén a folyó partvonalánál kutatók vizsgálják a környezetszennyezés mértékét. Ezenkívül pedig határozatot hoztak az üzem termelésének csökkentéséről.

Az idősebb generáció szerint, nem ez az első eset fogy a folyó pirosra színeződik, de még soha nem volt ennyire piros színű.

Szerencsére Norilszk vízellátása más vízforrásból történik, így ez a természeti rendellenesség nem érinti a városlakókat.

Korábbi bejegyzés: Spanyolországban erdőtüzeket okoz a rendkívüli hőség

Ez érdekelni fogja