When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A világ legfélelmetesebb hídja – képek

A Hunza folyó hídját, nem hiába nevezik a világ legijesztőbb és legveszélyesebb hídjának.

A világ legfélelmetesebb hídja – képek

Abban a világban, ahol ma már űrutazást vásárolni, néhány óra alatt eljuthatunk a világ egyik végéből a másikba, könnyen elfeledkezünk arról, hogy van olyan, amikor egy folyón átkelni szinte megvalósíthatatlan feladat.

Észak Pakisztán lakói azonban tudják mit jelent ez. 1978-ig el voltak vágva az ország nagyobb részétől, az utak hiánya és a hegyvidéki terep kiszámíthatatlansága miatt. Csak néhányan engedhettek meg maguknak kis repülőgépeket magánutazás céljából.

A többiek számára egyetlen lehetőség maradt az utazásra és hazájuk elhagyására – átkelni a Rawalpindi hágón. A Kapakorum régióban csak 1978-ban lett befejezve az autópálya építése, mely lehetőséget adott a civilizációval való kapcsolatra.

Ám a civilizáció minden vívmánya ellenére, a helyi lakosoknak félelmetes függőhidakon kell átkelniük a sok hegyi patak és folyó felett.

Hasonló érdekesség: A legtöbbet fényképezett híd a világon

A leghíresebb és legszörnyűbb az összes közül a Hussaini függőhíd a Hunza folyó felett. Ez a függőhíd már több tucat évet leszolgált, ami jól tükröződik a híd állapotán. Már első pillantásra is látszik, hogy több deszkája is hiányzik, és a szél könnyedén lengeti az amúgy is ingatag tákolmányt.

A híd rémisztő kinézete ellenére biztonságosnak számít. A turisták a bátorságuk és ügyességük tesztelésére használják. A helyi lakosok pedig naponta kelnek át rajta, félelem nélkül.

Ez érdekelni fogja